IAA

“La relació entre els animals i les persones ofereix una nova oportunitat de crear noves eines metodològiques per atendre la diversitat i afavorir el benestar emocional.”

Les Intervencions Assistides amb Animals pretenen millorar la qualitat de vida de les persones al llarg de tot el seu cicle vital. Afavoreixen la creació d’un vincle emocional entre la persona i l’animal de teràpia. Aquest vincle ajuda a desenvolupar i millorar les habilitats motrius, cognitives, comunicatives i emocionals dels infants o els adults que hi participin.

trevolineuIAA

Les Intervencions Assistides amb Animals (IAA) engloben:

  • Activitats Assistides amb Animals (AAA): activitats lúdiques que collageverticalpromouen el vincle entre els gossos i els usuaris als quals van dirigides. S’observen resultats positius, tot i que no tenen uns objectius terapèutics prèviament preestablerts.
  • Teràpia Assistida amb Animals (TAA):IAA on hi participen professionals de l’àmbit sanitari i tenen uns objectius terapèutics establerts, amb una metodologia ben definida i que pretenen la millora de la qualitat de vida dels seus usuaris. Promouen beneficis emocionals, físics, cognitius, comunicatius que s’avaluen i es registren de forma sistemàtica pels professionals que les duen a terme.
  • Educació Assistida amb Animals (EAA): IAA on hi participen professionals de l’àmbit educatiu o psicopedagògic, dirigides a nens i nenes que presenten necessitats educatives especials. S’estableixen uns objectius de treball ben definits i adaptats a les característiques de l’alumnat als quals van dirigits. La metodologia i l’avaluació de la intervenció es duu a terme de forma coordinada entre els professionals que hi participen. Tal com en la TAA, es pretén desenvolupar i millorar habilitats comunicatives, motrius, cognitives, relacionals i socials de l’alumnat.
Sessió d'Educació Assistida amb Animals

Sessió d’Educació Assistida amb Animals

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s