EQUIP HUMÀ

MAYLOS RODRIGO CLAVEROL

ORCID ID

https://orcid.org/0000-0001-5436-4465

Equip Maylos 2018

Doctora en Medicina amb la tesi “Intervención Asistida con Animales (perros) en pacientes geriátricos con dolor osteoarticular y polifarmacia” per la Universitat de Lleida. Llicenciada en Medicina i Cirurgia General per la Universitat de Lleida. Especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Especialista Universitària en Teràpia Assistida amb gossos per la Universitat Rovira i Virgili. Títol de Tècnic en Teràpia Assistida amb animals (TAA) i Monitora d’Educació Canina per la Fundació Bocalán. Curs Extensiu teòric-pràctic de formació integral en Habilitats i Obediència Rítmica Canina, impartit per Pere Saavedra (formació Yes&Click). Seminari de “Aplicación de las Terapias Asistidas con Perros en Rehabilitación física y estimulación temprana. Fundamentación del Perro Manta” per CTAC. Seminari “Acciones y reacciones caninas” impartit per Turid Rugaas i  Agnes Helene Vaelidalo per Canidos Work.

Presidenta del I Congrés Internacional de Professionals de la Salut en Intervencions Assistides amb Animals i Gossos d’Alerta Mèdica, realitzat a la Universitat de Lleida al març de 2013. Acreditat per la Comissió de Formació continuada del Sistema Nacional de Salut i que va rebre el Reconeixement d’Interès Sanitari atorgat per l’Institut d’Estudis de la Salut (IES).

Ponent en diferents Jornades i Congressos de TAA; docent en seminaris de TAA i sobre ensinistrament del gos de teràpia. Directora i docent del Curs “Introducció a la teràpia assistida amb animals” acreditat per la Universitat de Lleida. Docent al curs “ Els beneficis físics, emocionals, socials, comunicatius i cognitius de les Intervencions Assistides amb Animals” organitzat per la Universitat Complutense de Madrid.

Des del 2007 ha realitzat diferents projectes d’Investigació sobre Teràpia Assistida amb gossos, en qualitat d’investigadora principal i ha participat activament en el desenvolupament de les sessions coma tècnic en TAA. Els resultats d’aquests projectes han estat presentats en diferents congressos de medicina, tant a nivell nacional com europeu.

En el curs 2008, inicia un projecte de TAA en el Centre de Salut on treballa (CAP Bordeta-Magraners de Lleida, que pertany a l’Institut Català de la Salut (ICS)), convertint-se en el primer centre sanitari públic en oferir teràpia assistida amb gossos en el nostre país. Des de llavors, és la coordinadora dels projectes de TAA que es realitzen en aquest centre i actualment s’està treballant amb els gossos en els instal·lacions del mateix centre de salut.

Aquest curs 2014-2015 és formadora del Taller de Formació Permanent del Professorat anomenat “Educació Assistida amb Gossos” dins el Pla de Formació de Zona del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

JÚLIA JOVÉ NAVAL

ORCID ID

https://orcid.org/0000-0003-0318-811X

UNITAT D'INTERVENCIÓ JÚLIA I LINDA

UNITAT D’INTERVENCIÓ
JÚLIA I LINDA

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona.

Especialista en Pediatria i arees especifiques via MIR per l’Hospital Universitari Matern-Infantil de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Experta Universitària amb Vacunes en Atenció Primària per la Universitat Complutense de Madrid.

Premi  Nacional Ordesa 2000 en Investigació de Pediatria Extrahospitalària. Seminari de “Aplicación de las Terapias Asistidas con Perros en Rehabilitación física y estimulación temprana. Fundamentación del Perro Manta” per CTAC.

Des del 1992 treballa com a Pediatra d’Atenció Primària de l’ICS (Institut Català de la Salut).

Actualment col·labora amb el projecte de Teràpia Assistida amb Animals en el Centre de Salud CAP Bordeta-Magraners de Lleida, que pertany a l’Institut Català de la Salut (ICS).

CARLES CASANOVA GONZALVO

ORCID ID

https://orcid.org/0000-0003-0186-7979

UNITAT D’INTERVENCIÓ CARLES, LINDA, HEIDI, CANDY I TRÈVOL

Doctor en Envelliment Saludable per la Universitat de Lleida. Màster en Intervenció Assistida amb Gossos per la Universitat de Barcelona. Investigador del Grup de Recerca de Cures de Salut de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. Màster en Ciències de la Infermeria per la Universitat de Lleida. Diplomat en Fisioteràpia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals. Professor del Grau en Fisioteràpia, del Doble Grau Ciències Activitat Física Esport-Fisioteràpia i del Grau en Infermeria de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Lleida. Coordinador del Pràcticum del Grau en Fisioteràpia i Doble Grau Ciències Activitat Física Esport-Fisioteràpia de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Lleida. Professor del Programa Sènior en Cultura, Ciència, Tecnologia i Societat de la Universitat de Lleida.

MERITXELL SOLÉ PUJOL

ORCID ID

https://orcid.org/0000-0002-5148-2703

UNITAT D’INTERVENCIÓ MERITXELL I NEU

Doctora en Psicopedagogia, en el Programa d’Educació, Societat i Qualitat de Vida per la Universitat de Lleida. Llicenciada en Psicopedagogia per la Universitat Oberta de Catalunya. Diplomada en Logopèdia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diplomada en Magisteri d’Educació Especial per la Universitat de Lleida. .

Curs d’Ensinistrament per a gossos de teràpia impartit per la Maylos Rodrigo a Dognature i Assistent al I Congrés Internacional de Professionals de la Salut en Intervencions Assistides amb Animals i Gossos d’Alerta Mèdica, realitzat a la Universitat de Lleida al març de 2013. Experta i tècnica en Intervencions Assistides amb Animals per CTAC. Seminari de “Aplicación de las Terapias Asistidas con Perros en Rehabilitación física y estimulación temprana. Fundamentación del Perro Manta” per CTAC. Seminari “Acciones y reacciones caninas” impartit per Turid Rugaas i  Agnes Helene Vaelidalo per Canidos Work.

Des del 2006 treballa de mestra d’Audició i Llenguatge i actualment, els darrers cursos escolars és la mestra tutora d’un SIEI (Suport Intensiu a l’Escolarització Inclusiva) en un centre públic i ordinari del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Des del curs 2013-2014, i fins l’actualitat, participa en el Projecte d’Educació Assistida amb Animals “El gos de teràpia. Una nova oportunitat d’aprendre en un entorn ordinari”  que es desenvolupa en dos SIEIs ubicades en escoles públiques i ordinàries.

Ha estat formadora FEI (Formador en Educació Inclusiva) i del Taller de Formació Permanent del Professorat anomenat “Educació Assistida amb Gossos” del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. També col·labora com a docent en diferents màsters d’IAA i de l’àmbit de la Psicopedagogia.

JessiKen

UNITAT D’INTERVENCIÓ JÈSSICA I KEN

JÈSSICA BERGADÀ

ORCID ID

https://orcid.org/0000-0003-3165-6224

Màster en Intervencions Assistides amb Gossos per a professionals de l’àmbit social, de la salut i de l’educació, per la Universitat de Barcelona. Màster Interuniversitari en Psicologia General Sanitària (UOC-UdG). Graduada en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Curs d’Expert i de Tècnic en Intervencions Assistides amb Gossos, pel Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC).

Curs de Primers Auxilis, de Nutrició i de Comunicació canina, organitzats per Educació en Positiu i impartits per Ingrid Ramon i  Annamar del Cerro. Curs d’Obediència Urbana, basat en l’ensinistrament del gos d’assistència, impartit per Ana Maria Suárez.

Participació en la “1a Jornada de Teràpies Assistides amb Animals” organitzada pel Campus Docent de Sant Joan de Déu.

Curs en Principis de Prevenció i Actuació en la Violència de Gènere per Divulgación Dinámica.

UNITAT D’INTERVENCIÓ: MÍRIAM I BOIRA

MÍRIAM ORÓS

Graduada en Medicina per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Curs d’Experta i de Tècnica en Intervencions Assistides amb Gossos, pel Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC). Curs d’Introducció a la intervenció assistida amb animals impartida per les entitats funcació Acavall, Dogtor Animal i Perruneando. Seminari d’acompanyament emocional amb gossos per ISEP.
Participació a la trobada d’entitats d’intervencions assistides amb animal per la protecció de la infància organitzada per BiakBat, Souling i Humanymal.
Actualment cursant la formació com a Metge Intern Resident a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida en l’especialitat de Medicina familiar i comunitària.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s